Rejser med hunden

Rejs afsted og tag hunden med!

Ferie med hund?

Nanna tager en slapper på hotelværelset Zzzzz – Fotograf: Camille Bjerre

Har du nogensinde overvejer at tage woofie med på ferie?

For et par år siden, gjorde jeg mig præcis de samme tanker, indtil da, havde jeg faktisk altid sendt hende på ferie, hos sine bedsteforældre.

Den gang var jeg faktisk overrasket over hvor lidt, der rent faktisk stod på nettet, i forhold til at tage hunden med på ferie. Vi besluttet at tage hende med en weekend til Tyskland, og det var et kæmpe hit.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du rejser med hund, vil vi anbefale at du booker hotel hjemmefra. På sider som Trivago, og Hotels.com er der en søgefunktion, hvor det er super let at lave en søgning på hoteller er er hundevenlige.

Dog er der er stort MEN her, for vi har selv prøvet ved flere lejligheder, at der kom hoteller op i søgningen, som skulle være hundevenlige, hvor det altså ikke var tilfældet.

Derfor vil vi helt klart anbefale, at når du og din familie finder et godt hotel, så enten lige ring dem op, og spørg om det okay i tagen hunden med. Så ved du, at du ikke har noget at være nervøs for ved ankomst, og så er det bare at pakke bilen og afsted.

Pris?

Typisk har vi betalt 0 – 140 kr ekstra pr nat for at have vores hund med på ferie, personligt synes vi at det er alle pengene værd.  Hvilket er langt mindre end hvad mange internater og hundepasser tager pr overnatning, og derudover så kan du nyde din ferie bekymrings- og skyldfri, og fordelen for hunden er jo at den er der hvor den aller helst vil være, nemlig sammen med sin familie.

Husk PAS!

Det er vigtigt at du sørge for at woofie også har et pas, hvis rejsen går til udlandet, hvor det er dokumenteret at den har fået sine vacciner og rabies vaccine, prisen for kæledyrspas er omkring 150 + vaccinerne.

Der er forskellig lovgivning på området, bare indenfor EU her kan du finde reglerne https://dyreklinikkenklingeberg.dk/gode-raad-links/rejse-med-hund-og-kat/  Så vær opmærksom på at tjek reglerne; selvfølgelig for det land du rejser til, men også de lande som du krydser på rejsen, der er nemlig få lande inden for EU, hvor hunden også skal have ormekur, i et bestemt tidsrum inden ankomst til landet.