Foder

  • Denne side inderholder sponsoreret indhold

Hvilken type foder skal man vælge?

Foder – Fotograf Maria Svinth

Det kan være lidt af en jungle at vælge hundefoder, alle dyrlæger, og dyrehandler synes selv de ved bedst.

Du har måske oplevet at blive mere forvirret end afklaret efter et besøg på en hjemmeside som sælger hundefoder. Derfor vil vi i dette post sætte fokus på, hvad du skal kigge efter, når du skal ud og vælge foder.

Først og fremmest vigtigt, at du vælger en fodertype der passer til din hund, fx hvis det er en hvalp, så skal den selvfølgelig have hvalpefoder.

En af grundende til det bare er supervigtigt, er at hvalpe vokser enormt hurtigt, med kvalitetfoder de har alle forudsætninger for at fx led kan følge med, så de ikke senere hen får problemer med deres led og hofter. Derudover skal den have det foder, om passer i forhold til hundens aktivitetsniveau, race, vægt og størrelse.

Hvofor vælge kornfrit foder?

For os personligt, så er det vigtigt, at det vores hund får at spise er af allerhøjeste kvalitet, da vi gerne vil gøre vores til, at vores hund forbliver sund og rask. Derudover vælger vi altid et kornfrit foder, da det er det bedste for din hund at begrænse indtaget af korn, der er nemlig undersøgelser der peger på at korn er et af de hyppigste årsager til at nogle hunde udvikler foderallergi. Og hjemme hos os, så er det ”better to be safe than sorry”.

Vælg et kvalitetsfoder

Din hund fortjener kun det bedste. Alle hunde har behov for store mængder kød, det skal ikke være animalske bi-produkter, men rigtigt kød. Da animalsk bi-produkter er et pænt ord som dækker over alt fra knuste fjer til benmel, og det er ikke de samme nærende proteiner som der er i rent kød. Derfor har vi udvalgt essentialfood som et mærke der er værd at kigge nærmere på! Foderet er lidt i den dyre ende, men som alt kvalitetsfoder, så stiger prisen, jo mere kød produktet indeholder.

Vores valg

Vi har valgt Essential the beginning large breed, det det foder er beregnet til hunde fra 0-18 måneder, da Nanna en labrador på 13 måneder.

Foderet er kornfrit og beregnet til hunde der kommer til at veje over 15 kg, og er tilberedt af fritgående ænder, kylling og opdrættede Skotske Atlanterhavs laks, som er rig på omega 3, der understøtter hunden i den sensitive vækstfase. Derudover har Essentialfoods, en høj procentdel af friske råvarer og protein, hvorimod nogle andre typer af hundefoder har fokus på at lave deres hundefoder billigt, og derfor har et højt indhold af bi- eller affaldsprodukter der ikke kan benyttes i menneskemad.

Vi har valgt essentialsfoods, fordi vi sætter stor pris på kvalitet. Prismæssigt ligger prisen på essentialfoods på samme niveau som andre typer af kvalitetsfoder, på ca. 5-600 kr for 12 kg.  Dog er der lidt at spare, hvis du bestiller en af deres store pakker med 3×12. Nedenunder indsætter vi et link, så du selv har mulighed for at læse nærmere, da deres hjemmeside faktisk er utroligt informativ, og så har du faktisk også mulighed for at bestille små prøvepakker, så du kan teste det inden du køber en stor pakke.

Køb og læs mere og ovennævnte, anbefalede foder (Her)